Bir network tasarımcısı veya mühendisi olarak,wireless çözümlerinden kaçınabilirsiniz ,çünkü iletim girişiminin ağ haberleşmenizi güvenilmez hale getirmesinden endişe duyarsınız. Endüstriyel wireless teknolojisindeki son teknik gelişmeleri duymuş olsanız bile, kritik öneme sahip süreçler için hala onu kullanmakta endişe edebilirsiniz.
Ek olarak, WLAN iletim ekipmanının fabrikanızda etkili bir şekilde çalışmak için ihtiyaç duyulan mekanik sağlamlığı, sıcaklık aralığını, nem düzeylerini sağlayıp sağlayamayacağı merak edebilirsiniz.
Doğru anten teknolojisi seçilmesi güvenilir WLAN bağlantıları için esastır. Bunun nasıl olacağını anlatalım:

İlginizi Çekebilir: Endüstriyel Ağınız için PoE Ürünleri Seçimi
1. İş için doğru Anten Teknolojisi Seçin
Kablosuz ağlarda kullanılan antenlerin iki ana türü vardır : yönlü ve çok yönlü (genel olarak sadece omni anılacaktır). Yönlü antenler hedeflenen bir bölgedeki RF konsantrasyonu için belirli bir yöndeki radyo frekansını (RF) işaret eder. Omni antenler bir küre gibi görünen bir kapsama paterni ile tüm yönlerde eşit kapsama sağlar.
Açık alanlarda noktadan noktaya bağlantılar üzerinden binaları bağlamak için, yönlü antenler en uygunu olacaktır. Yönlü antenler onların çift yönlü haberleşme sinyalini birleştirdikleri (topladıkları) farklı açılarına sahiptirler. Kısa mesafeler için, geniş açılar yaygındır. Daha uzun mesafeler için, örn. 1000m ya da daha fazla, daha dar açı (30 ° ya da daha az) tercih edilir. Yönlü antenler gönder/al sinyalini tek yönde toplayarak, ve böylece daha geniş bir aralık (Sekil 1 e bakınız) oluşturarak bu alanları da daha verimli çalışır.

Odalar ve iç ve dış cephedeki açık alanlar için, genelde omni anten dairesel bir alanı kapsayacak kabiliyetinden dolayı daha iyi teknolojidir, Özel aralık anten hassasiyetine bağlıdır (Şekil 2).

WLAN teknolojisinin yeni dalgası MIMO antenleri de (çoklu giriş çoklu çıkış) destekler. MiMo antenler içinde üç tek anten elemanları ihtiva eden bir tek yapı oluşur.
Bu antenler birden fazla akışı birleştirmek için sinyal yayılımdaki yansımaları ve gecikmeleri aktif olarak kullanırlar. Bu yüksek veri hızı ve “gürültülü” ortamlarda daha iyi bir kalite bağlantı sağlar. bu yapı hem omni hem de yönlü antenlerde vardır.
2. Doğru Anten Frekansını seçin
Doğru anteni seçmenizde size daha fazla yol göstermesi için, uygulamanıza en iyi uyacak frekans aralığını hesap edin. Aşağıdaki tablo IEEE 802.11 WLAN spesifikasyonu tarafından desteklenen iki olası frekans aralıkları için tipik anten aralıklarını sağlar.
Anten seçenekleri daraltmak için bir yol Hirschmann WLAN mesafesi hesap makinesi ile birlikte Hirschmann Anten Kılavuzu kullanmaktır.Bu araçlar bir anten kategorisi seçmenize ve sonra en uygun ürünü belirlemek için kendi özel hesaplamalarınızı girmenize yardımcı olur.
3. Uygulamaya Özel Gereksinimleri Belirleme
İhtiyaçlarınızı daraltmak için aşağıdaki gibi soruları dikkate alınız:
- iletişim noktadan-noktaya bağlantı gibi farklı alanları arasında sabit mi?
- Sinyalin fabrika zemini gibi geniş bir alanı kapsaması gerekiyor mu?
- Hareketli ve bütün alanın kesintisiz kapsanmasına ihtiyaç duyan aygıtlar ( telefonlar, laptoplar, tabletler gibi cihazlar) var mı?
- Aygıtlar hareket ettikçe, iletişimdeki küçük sorunlar kabul edilebilir mi?
- Bu tür uygulamlarda hangi tür veri trafiği kullanılacak- basit düşük veri hızı PLC haberleşmesi veya yüksek bant genişliği HD video? Belki de her ikisinden biraz?
Eldeki bu bilgiler ile, doğru anten seçmek için hazırsınız.
İlginizi Çekebilir: Hirschmann OpenRail RS20 Yönetilebilir Endüstriyel Ethernet Switchler
Örnek Uygulama: Büyük bir üretim alanında Mobil Cihaz
Bu gerçek uygulama olup, Mobil yükleme araçları işin başlangıcında birbirlerine hareketli kabloyla bağlı idi. Bu hareketli kablonun düzenli olarak onarılması gerekirdi. Kontrol ve ölçüm verilerinin iletimi için bir bağlantı sağlama yeteneği ile birlikte bakım gerektirmeyen bir çözüm arzu edildi. Bu nedenle bir seçenek olarak bir WLAN çözüm değerlendirilmesi kararlaştırıldı.
Orta mesafe aralığındaki (yaklaşık 1km), WLAN aygıtlara ulaşma şartı ile , hareketli kum yükleme araçları ve aygıtlarındaki noktaları işaret eden yönlü antenler iyi bir başlangıç noktası sundu.
Aktif alan için istenen radyo kapsamsını elde etmek için, iki yönlü antenler kapsama açıları karşılamak için gerekliydi. Bu antenler, sabit bir merkez sahada monte edilmiştir. Buna ek olarak, site verim talepleri ile , yönlü antenler de kullanılmıştır. Seçilen yönlü antenler 9dBi (desibel izotropik) ve 60 ° ‘lik bir açılma açısına sahipti. Bu antenler tüm hareket alanı üzerinde, 20dB den daha fazla sinyal gürültü oranını (SNR) destekler. Bu gerçek ölçümlerle, 12Mbit/s’ın gerekli minimum the required minimum veri hacmi sadece karşılanmadı aynı zaman da büyük ölçüde aşıldı. Seçilen antenler tüm güzergah boyunca yükleme üniteleri ve merkez istasyonu arasında eşit görünürlük sağlanmalıdır.
Endüstriyel Wirelessin Faydaları: Maliyet Tasarrufu, Güvenilirlik ve Rekabet Üstünlüğü
Yukarıdaki örnekte gösterildiği gibi, çekilir bir kablo gibi yüksek onarım uygulamasını bakım gerektirmeyen radyo bağlantısına taşıma maliyetleri azaltır. Endüstriyel wirelessin tasarruf edebilmesinin diğer yolları personel, bakım ve kurulum masraflarını azaltmak olabilir. Ayrıca, bugünün wireless teknolojileri uygulamaların % 90’nında kablo bağlantılarının güvenilirliğini sağlayabiliyor. Endüstriyel wireless uygulamaları mobil cihazların gerçek zamanlı durumu, kısa başlatma süreleri ve küçük arızalardaki azalış gibi süreçleri geliştirerek rekabet avantajına katkıda bulunuyor.