Çalışmalar çok ufak değişiklikler göz önüne alınarak EN 50173 ve ISO 11801’deki yapısal topolojinin tamamen fabrikalara yönelik olduğunu göstermektedir.
Örneğin “kat dağıtıcısı” (FD) terimi yüzlerce metre uzunluğu olan fabrikasyon alanı için geçerli olmayacaktır. Bunun yerine “makine dağıtıcıları” (MD) terimi kullanılacaktır çünkü mağaza katlarında, bu cihazlar 30 m yarıçaplı alanda üretim birimi olarak hizmet edecektir. Çalışması, yine de, kat dağıtıcısı (FD) olarak bilinen cihaz gibi olacaktır.
İlk şekilde görülen mantıksal ağaç yapısı aynı zamanda endüstriyel fabrikalara da uygulanabilir. İkinci şekildeki topoloji ise üretim alanındaki örneğini gösterir. Kampüs kablolaması tamamıyla adı geçen standartlarla anılır. Üretim alanının bina dağıtıcısı (BD), bir çok makine dağıtıcısına (MD) hizmet eder. Eğer alanda bir ofis bulunmaktaysa, duvardaki terminal çıkışlarına bağlı standart yatay ofis kablolamasıyla kat dağıtıcısını içerecektir.

Endüstriler için çevresel koruma sınıfları IP olarak tanımlanmıştır ve yazı serimizin ileriki kısımlarında ele alınacaktır. Pasif ve aktif bileşenlerin seçimi sırasıyla ileriki bölümde verilen gerekliliklere göre olmalıdır.

Makine dağıtıcısı (MD) tarafından hizmet edilen alan küçük makinelerin, pek çok Ethernet cihazlı bir tek büyük makine veya çok büyük bir makinenin bir parçası (örneğin print işlevinin) bile olabilir. ikinci Şekil’de görüldüğü gibi, MD hizmet edilen bölgenin kenarında ya da içinde herhangi bir yerde olabilir. Yatay kablolamanın uzunluk sınırlaması da dikkate alınmalıdır.